Dauguma žmonių, o ypač vyrai, makaronus gamina taip: atidaro padažą ir sumaišo su ką tik išvirtais makaronais. Kai kurie apsieina ir be padažo. Jeigu tu vienas iš jų – nereikia gėdytis. Žinok – tu visada gali paversti savo makaronus tikra itališka pasta ir tai nepareikalaus daug jėgų ir laiko.
Žiūrėti turinį
Receptas: Itališka pasta su padažu, šitake grybais ir kumpiu
Ingredientai (dviems porcijoms)
- Makaronai (dviems porcijoms);
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 4 skiltelės česnako, nuluptos ir supjaustytos;
- Smulkintos petražolės (pagal skonį);
- 3-4 gabaliukai kumpio;
- 2 saujos supjaustytų šitake grybų (galima pakeisti voveraitėmis);
- 1 nuluptas ir supjaustytas šaloto svogūnas;
- Smulkiai supjaustyti špinatai arba gražgarstės;
- 700 gramų pomidorų padažo;
- Pagal skonį: tarkuotas sūris, kedrų riešutai, alyvuogės, kaparėliai arba džiovinti pomidorai;
Itališkos pastos gaminimo eiga
- Ant vidutinio dydžio ugnies dideliame puode užvirti pasūdytą vandenį. Keptuvėje pašildyti alyvuogių aliejų, pridėti česnako ir kepti, kol jis taps minkštas (apie 3 minutes). Pridėti petražolių, viską sumaišyti ir padėti į lėkštę.
- Į tą pačią keptuvę sudėti kumpį ir kepti, kol jis taps traškus (apie 3 minutes). Tada pridėti grybus ir kepti, kol jie irgi taps traškūs (apie 3 minutes). Toliau įdėti atidėtą česnakų ir petražolių mišinį bei viską sumaišyti. Pridėti šaloto svogūnus ir kepti iki minkštumo (apie 2 minutes), po to pridėti špinatus ir toliau gaminti dar 2 minutes. Įpilti padažą ir šiek tiek sumažinti ugnį.
- Išvirti pastą ir sudėti į kiaurasamtį. Padėti į lėkštes ir užpilti padažu. Jeigu nori, gali pabarstyti trintu sūriu ir keptais kedrų riešutais, pridėti alyvuogių ir pjaustytų džiovintų pomidorų arba kaparėlių.