Risotto su keptomis daržovėmis

Risotto su keptomis daržovėmis

Risotto – labai paprastas patiekalas, kuris palieka daug laisvės improvizacijai. Pavasarį tu gali įdėti prie žemiau įvardytų ingredientų šviežių žalumynų, vasarą – baklažanus ir sparaginius pupelius, o rudenį į puodą galima įdėti dešimtis įvairių daržovių. Sultinį, žinoma, geriau pagaminti pačiam, tačiau tiks ir iš kubelio.

Risotto ingredientai

  • 200 gramų kubeliais supjaustytų moliūgų;
  • 200 gramų kubeliais supjaustytų pievagrybių;
  • 1 pakuotė čeri pomidorų, supjaustytų per pusę;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 1/4 stiklinės ir dar du šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1,5 litro vištienos sultinio;
  • 3 šaukštai sviesto;
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 400 gramų ryžių;
  • 150 gramų tarkuoto parmezano;
  • 1 pluoštelis šviežių bazilikų;
  • Druska bei šviežiai malti juodieji pipirai;

Risotto gaminimo eiga

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Įdėk į ją moliūgus, pomidorus bei pievagrybius. Išspausk ant jų dvi skilteles česnakų ir išpilk 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus. Įdėk druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Kepk 5-10 minučių, kol viskas bus auksinės spalvos.

Viename puode išvirk sultinį. Į kitą puodą įpilk 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir įdėk svogūną bei dvi skilteles česnakų (viską reikia smulkiai supjaustyti). Maišyk, kol visi ingredientai bus minkšti, o tada dėk ryžius. Maišyk viską dar apie minutę.

Į puodą su ryžiais įpilk samtį sultinio ir maišyk mediniu šaukštu kol sultinys įsigers. Kartok operaciją su sultiniu, kol jo nebeliks. Jeigu sultinys baigsis, o ryžiai dar nebus išverti – naudok vandenį. Ryžiai turėtų būti al dente, t.y. visi grūdeliai turėtų būti standoki ir nesulipę.

Nuimk ryžius nuo ugnies, įdėk daržoves iš orkaitės, pusę parmezano bei baziliką ir pamaišyk. Gali dėti risotto į lėkštę ir pabarstyti likusiu parmezanu. Ant viršaus galima uždėti gabaliuką apkepto bekono.

Skanaus!

Rašyti komentarą