Aš mėgstu gaminti maistą, tačiau nemėgstu skirti tam daug laiko. Dėl šios priežasties aš dažnai renkuosi originalius, bet greitus receptus. Vienu iš tokių receptu šiandien noriu su jumis pasidalinti.
Šiandien mes su jumis gaminsime vištienos krūtinėlę su parmezanu ir kumpiu. Tam, kad pagaminti šį patiekalą, mums reikės 10 minučių.
Vištienos krutinėlė su parmezanu ir kumpiu
Ingredientai
- 1 gabaliukas vištienos krūtinėlės;
- 10-15 gramų tarkuoto parmezano sūrio;
- 3 gabaliukai rūkyto kumpio;
- 1 šakelė čiobrelių ar rozmarino;
- citrinos žievelės;
- šviežiai malti juodieji pipirai;
- alyvuogių aliejus.
Gaminimo eiga
Gaminant šį patiekalą yra viena svarbi taisyklė – krūtinėlės plotis turi būti vienodas iš visų pusių. Pasiekus reikiamų krūtinėlės proporcijų, pabarstykite ją čiobreliais ar rozmarinu.
Ant viršaus padėkite tarkuotą parmezaną, pabarstykite viską šviežiai maltais juodais pipirais i padėkite porą gramų citrinos žievelių.
Plonomis kumpio juostelėmis uždenkite vištienos krūtinėlę taip, kad kumpis uždengtų visą parmezaną.
Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ant įkaitusios keptuvės ir greitu judesiu padėkite ant jos mėsą taip, kad kumpis būtų apačioje.
Kepkite ją taip 3 minutes ant vidutinės ugnies, o tada apverskite į kitą pusę ir kepkite dar 3 minutes.
Vos šešios minutės, o vištienos krūtinėlė su parmezanu ir kumpiu jau paruošta. Diekite patiekalą ant lėkštės, supjaustykite į du gabalus ir papuoškite žaliomis salotomis.
Skanaus!