Ne paslaptis, kad žuvies patiekalai – tai labai naudingas maistas žmogaus organizmui. Žuvis turi daug proteino, naudingų riebalų ir svarbių mineralų. Šiame straipsnyje aš papasakosiu jums kaip lengvai pagaminti žuvį.
Šis būdas toks paprastas, kad niekam nesukels jokių sunkumų. Recepto autoriai bandė gaminti pagal jį įvairios rūšies žuvį, pavyzdžiui, telapiją, heką (jūrų lydeką), ešerį, jūrų ešerį, atlantinę menkę, lašišą, eršketą ir t.t. Visais atvejais jie gaudavo skanų patiekalą.
1 žingsnis
Pirmas dalykas, kurį reikia padaryti – pašalinti drėgmę iš žuvies. Tai darysime su popieriniais rankšluosčiais. Šis žingsnis ypač svarbus, jei gaminsite šaldytą žuvį, nes joje yra labai daug vandens.
2 žingsnis
Įpilkite du šaukštus augalinio aliejaus į keptuvę. Reikia pasirinkti tokį aliejaus rūšį, kuris atlaikys aukštą temperatūrą. Tam puikiai tinka žemės riešutų, rapsų ar kukurūzų aliejus. O alyvuogių aliejus šiuo atveju netinka, nes sudega kai temperatūra dar yra per žema žuvies gaminimui.
Pašildykite aliejų apie 3 minutes ant vidutinės ugnies.
3 žingsnis
Paimkite keturis gabaliukus žuvies (2-3 cm storio, maždaug 180 gramų), pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį ir padėkite ant keptuvės. Kepkite dvi minutes.
4 žingsnis
Apverskite žuvį ir uždenkite keptuvę dangčiu (arba folija, jei neturite dangčio), kad garas nuo kepamos žuvies niekur neišeitų. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir palikite taip stovėti apie 10 minučių, kol žuvis bus iki galo pagaminta.
Tam, kad patiekalas būtų dar skanesnis, galite pagardinti jį žolelėmis ar citrina. Viskas, žuvis pagaminta. Skanaus!