Keptos krevetės su česnakiniu padažu – labai skanus ir sveikas patiekalas, puikiai tinkantis ir tiems, kas nori sulieknėti, ir tiems, kas nori priauginti raumenų masę.
Ingredientai
- 800 gramų karališkųjų krevečių;
- 1/4 stiklinės šviežių citrinų sulčių;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 3 skiltelės česnakų;
- 1 šaukštelis citrinų žievelių;
- 2 šaukštai pjaustytų šviežių petražolių;
Keptų krevečių gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 250C. Patepkite kepimo formą alyvuogių aliejumi (tam prireiks vieno šaukšto aliejaus) ir įdėkite į ją krevetes vienu sluoksniu. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Visus prieskonius išskyrus petražoles sumaišykite su citrinų sultimis. Gautu mišiniu apipilkite krevetes ir kepkite 8-10 minučių, kol krevetės bus pagamintos. Keptas krevetes paberkite petražolėmis.
Pagal šį receptą turi gautis keturios keptų krevečių porcijos.