Gaspačo – šalta pomidorų sriuba iš Ispanijos

Gaspačo - šalta pomidorų sriuba iš Ispanijos

Kai lauke tokie karšti orai – stovėti virtuvėje prie viryklės ne pats maloniausiais užsiėmimas. Gaspačo – puiki išeitis, leidžianti ir pavalgyti sriubos, ir nestovėti prie viryklės.

Gaspačo – tradicinė ispaniška šalta sriuba, kurią galima pagaminti per 15 minučių.

Gaspačo ingredientai

  • 3 pomidorai;
  • 1 agurkas;
  • laiškiniai svogūnai;
  • 1 saldi raudona paprika;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 600 ml pomidorų sulčių;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1/3 puodelio raudonojo vyno acto;
  • 2 laimai (arba citrinos);
  • druska ir pipirai (pagal skonį).

Gaspačo gaminimo eiga

Įpilkite į virtuvinį kombainą apie 120 ml pomidorų sulčių, įdėkite dideliais gabalais supjaustytą papriką, laiškinius svogūnus ir česnaką. Trumpam įjunkite kombainą, kad šiek tiek viską pasmulkinti. Įdėkite nuluptą agurką bei pomidorus be žievelės. Agurką ir pomidorus irgi reikia supjaustyti į didelius gabalus. Vėl trumpam įjunkite kombainą. Įpilkite likusį pomidorų sulčių, raudonojo vyno actą, įdėkite druskos ir pipirų. Vėl trumpam (3-4 impulsai) įjunkite kombainą. Pabaigoje įpilkite alyvuogių aliejų ir dar kartą įjunkite kombainą (1-2 impulsai).

Gaspačo pateikiamas šaltu su laimų ar citrinų gabaliukais. Taip pat galima pateikti su skrebučiais.

Tiesa, yra daug įvairių gaspačo receptų, kurie priklauso nuo regiono, kuriame jis buvo gaminamas. Kai kur yra įdedamas sūris arba krevetės, todėl jūs irgi galite šiek tiek paeksperimentuoti.

Rašyti komentarą